Årets klubbmästare Menu

Nyheter

Inbjudan KM 1500m löpning

I oktober är det dags för den andra upplagan av KM 1500m löpning, som alla vet det som kallas löpningens blå band. Det är kanske en distans de flesta inte regelbundet tävlar i men ni har väl kört intervaller i den längden. Distansen är kort men åndå lång på något sätt.

Var: GIH löparbana, Örebro universitet

När: Torsdag i oktober kl.18.30; alltså vår ordinarie intervalltid

Hur: Vi kör gemensam uppvärmning och sedan siktar vi på första start ca kl.19.

Resultat från 2014

Varmt välkomna!

 

 

Klubbrekord av Mats Einarsson när KM 1500m simning avgjordes

För tredje året i rad avgjordes KM på simningens långdistans, 1500m igår på Gustavsvik (50m- banor). Det var många starka resultat och glädjande nog relativt många med, i alla fall på herrsidan som lockade 12 deltagare. Det var inget snack om segern då Mats som tidigare också dominerat 400m och 100m medley nu tog hem sin tredje klubbmästartitel på det nya klubbrekordet 20.53. Sjukt bra tid och en nivå de flesta av oss inte ens kan drömma om. Stort grattis! Bakom honom gjorde också Mikael Nordström (22.08) och Mattias Folkesson (24.22) starka lopp och därmed fastställde pallen. Har inte exakt koll men det blev ett antal PB bland deltagarna i alla fall.

Lisa Hjalmarsson har tyvärr fått tampats utan kvinnligt motstånd i bassängen sista två simgrenarna men det förringar inte insatsen som ledde till nytt PB på 25.49. Bra jobbat!

Med detta stänger vi igen simningen i årets klubbmästarserie och tar nu sikte framåt på lite smått och gott. Både ren löpning, backlöpning, duathlon och triathlon ska klaras av framöver. Nästa gren är 1500m löpning men vi har inte exakt datum i nuläget. Håll utkik för den inbjudan.

Fullständiga resultat

Poängställning i KM-serien

 

 

Tommy och Karin tog hem KM 100m simning!

Tyvärr lite färre med på denna tävling än beräknat då vi tidigare har haft riktigt bra uppslutning men många var sjuka och några var på skidsemester. Hur som helst var vi som var med nöjda med kvällen och det var bra drag i bassängen. Vi gratulerar våra klubbmästare i denna gren Karin Nordmark som simmade de fyra längderna på 1.18,5 och Tommy Andersen som disponerade krafterna bäst denna kväll och gled i finalen in på den fina tiden 1.05,6. Tommy vann för övrigt denna gren även förra året. Imponerande! Stort grattis till er och tack alla övriga som kom och var med!

Fullständiga resultat

I KM-serien har vi nu klarat av den fjärde deltävlingen och nästa tävling att lägga in i kalendern är ytterligare en simgren. 17/3 är det dags att klara av 100m medley. Särskild inbjudan kommer inom kort! Vi fortsätter uppmuntra till deltagande! Alla som är med tycker det är grymt kul och även om det är avslappnat och trevligt får man lite tävlingskänsla. Perfekt möjlighet att testa lite grenar som ligger utanför det man i vanliga fall håller på med!

Aktuell totalställning i KM-serien: http://orebroaik.se/arrangemang/km-serie/poangstallning

Inbjudan KM 100m medley 17/3

Hej!

Välkomna till årets tredje simgren i KM som är 100m medley. Det är alltså 25m fjärilssim - 25 meter rygg - 25 bröst och 25 frisim. De flesta är lite oroliga för fjärilen men det brukar gå bra och vi är inte stenhårda på att det ska vara korrekt utfört. Vi tilläter exempelvis bröstbensspark om man tröttnar, inga problem. Vi kör på vår ordinarie klubbträningstid men vi håller till i 25-metersbassängen.

När: torsdag 17/3, första start så nära kl.20.00 som möjligt. Anmälan/avprickning från 19.30. Vi har en genomgång och heatindelning ca 19.45. Sedan fri uppvärmning och så kör vi igång första heat ca kl.20.

Var: Gustavsvik,  samling vid läktaren nere vid hopptornet.

Hur: Alla simmar ett försöksheat och de 10 snabbaste i dessa försök simmar A- respektive B-final. OBS. Ta gärna med egen klocka så att vi kan hjälpas åt att ta tid på varandra!

Anmälan: Anmäl er gärna innan i tråden på facebook alternativt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. men givetvis går det bra att anmäla på plats också!

Så varmt välkomna på lite medleysimning! Väldigt roligt att både simma och titta på! Och självklart är alla välkomna. Absolut inga krav på att klara en viss tid eller liknande.

Resultat 2015

 

Fredrik Billström och Mikaela Kemppi dominerarade 800m

Mikaela Kemppi i fulll fart

Torsdagskvällen ägnades åt vårt numera traditionella KM på 800m löpning. Detta var tredje året på rad och även om uppslutningen i år tyvärr var den sämsta hittills så var det god stämning och många trötta ben. 800m är en distans de flesta av oss inte direkt är vana med att springa och det är inte helt lätt att hitta rätt pacing men kul är det! 10 herrar och 3 damer ställde upp och alla gjorde grymma insatser! Bra jobbat! I både herr- och damklass så var det inget som helst snack om segern. Fredrik Billström som faktiskt gick med i klubben för bara någon dag sedan gjorde entré genom att sopa banan med oss andra. En presentation vi gillar! Han sprang helt solo in på 2.10 vilket är grymt bra. Bakom Fredrik var det hård kamp om andraplatsen och tre löpare var inom åtta tiondelar där Mikael Selvin drog längsta strået. Mikaela Kemppi var totalt överlägsen och hade dessutom dagens andra bästa tid totalt sett med sina 2.28. Officiellt klubbrekord på damsidan är 2.36 så vi får väl uppmuntra Mikaela att anmäla sig till ett sanktionerat lopp för att officiellt få ännu ett klubbrekord till sin samling (hon har redan klubbrekorden på 5000 - 10000 - halvmara och mara) :) Mikaela får i alla fall en extra poäng i klubbmästarserien då det är den bästa tiden vi haft i dessa sammanhang.

 

Läs mer: Fredrik Billström och Mikaela Kemppi dominerarade 800m

Copyright Örebro AIK 2009