Triathlon

Triathlon är en spännande och omväxlande idrott som består av simning, cykling och löpning – allt i en följd. Alla kan köra triathlon och variationen i träningen med de olika grenarna gör det till en snäll idrott för kroppen även om du vill träna mycket.

Det finns flera olika distanser att köra och oavsett ambitionsnivå finns det alltid något som passar. Det råder alltid en kamratlig stämning på tävlingarna och det finns deltagare på alla nivåer. De vanligast förekommande distanserna är:

Distans

Simning

Cykel

Löpning

Motion

400m

20km

5km

Sprint

750m

20km

5km

Olympisk

1500m

40km

10km

1/2 Ironman

1930m

90km

21,1km

Lång (Nice)

4000m

120km

30km

Ironman

3860m

180km

42,2km

I klubben tävlar vi på alla distanser och även om det vanliga är att man inriktar sig lite extra på antingen kort- eller långdistans finns det inget som hindrar att man provar både och. Även om man har siktet inställt på den mytomspunna Ironman-distansen rekommenderar vi att man till en början känner sig för på kortare lopp.

I klubben tränar vi gemensamt några gånger i veckan och under säsong åker vi till triathlontävlingar runt om i landet tillsammans. Ambitionsnivån bland medlemmarna varierar – från att tävla utomlands med sikte på att komma med till Hawaii IM till att mest träna och tävla för motionen och det stora nöjets skull. Vi har också kört några gemensamma träningsläger tillsammans och det dyker garanterat upp fler sådana tillfällen.

Är du sugen på att vara med och träna med oss, kanske vill du prova att vara med på någon tävling i sommar eller är du bara nyfiken på vad triathlon är för något? Då är du välkommen att ta kontakt med oss! Det gör du enklast via epost - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

På Svenska triathlonförbundets hemsida finns också mycket nyttig information och flera goda tips & råd.

Copyright Örebro AIK 2009